Akut hjälp

Om du eller en anhörig behöver hjälp i en akut situation finns hjälp eller stöd inom olika områden. Här hittar du viktiga telefonnummer.
SOS Alarm, Telefon: 112
När du är i en nödsituation och behöver omedelbar hjälp. Polis, ambulans, brandkår, sjöräddning, fjällräddning, giftinformation, jourhavande läkare, flygräddning. Öppet dygnet runt.
Webbplats: www.sosalarm.se

Sjukvårdsrådgivningen
Telefon: 1177
Webbplats www.1177.se

Akutsjukvård – Kalmar, Oskarshamn och Västervik

Kalmar lasarett

Västerviks sjukhus

 

Oskarshamns sjukhus

BRIS, barnens hjälptelefon
Telefon: 116 111
Till BRIS, Barnens hjälptelefon, kan alla under 18 år ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ditt nummer syns inte på telefonräkningen eller BRIS telefoner. Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Behöver du mer hjälp, be att få prata med ett BRIS-ombud.
Webbplats: bris.se – för dig som är unglänk till annan webbplats.

BRIS, vuxentelefon om barn
Telefon: 0771 50 50 50
Hit är alla vuxna välkomna att ringa anonymt för att prata om vad som helst som rör barn. Det kan vara allt från svåra till mer vardagliga frågor. Du kan ringa oavsett om det gäller dina egna eller andras barn och få information om var du kan vända dig för att få ytterligare hjälp. Du kan vara anonym.
Webbplats: bris.se – för dig som är vuxen länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Röda Korsets telefonjour
Telefon: 0771-90 08 00
Saknar du någon att prata med? Livet skiftar. Vi kan alla hamna i situationer när vi tappar fotfästet, känner oss ledsna eller oroliga och behöver någon att prata med. Telefonjouren har öppet alla dagar kl 14.00-22.00.